Амбасада Републике Србије у Републици Северној Македонији
| |     latinica | english  
Насловна
ИЗВОДИ

ДКП ИЗДАЈУ ИЗВОДЕ ИЗ МАТИЧНИХ КЊИГА 

Држављани Републике Србије који бораве у иностранству могу добити изводе из матичних књига у дипломатско-конзуларним представништвима.

Више није потребно да се ангажују агенције за прибављање извода, овлашћују рођаци и пријатељи или подноси захтев за прибављање документа преко дипломатско-конзуларног представништва.

Издавање извода и уверења из матичних књига је могућe с обзиром да дипломатско-конзуларна представништва од недавно имају приступ Регистру матичних књига, односно јединственој бази података о личном стању грађана која се води у електронском облику.

Дипломатско-конзуларно представништво може да издаје изводе из матичних књига за било које матично подручје општине у Републици Србији, односно града, града Београда, као и дипломатско-конзуларног представништва, а на основу података садржаних у Регистру матичних књига. Могу се издавати изводи из матичне књиге рођених, изводи из матичне књиге венчаних и изводи из матичне књиге умрлих. Такође, могу се издавати и уверења о држављанству без обзира на место уписа у евиденције о држављанима Републике Србије.
 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
ИЗВОДИ
КОНЗУЛАРНА УСЛУГА
Конзуларна надлежност
Путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Остале конзуларне услуге
Војна обавеза
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари