| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Pitu Guli 8, СКОПЉЕ
МАКЕДОНИЈА

Телефон:  + 3892 / 3129-298, 3131-299 Локација/Мапа

Телефон:                 3128-422, 3129-305

                 + 3892 / 3130-421 (конзуларно *)

               Е-mail: konzularno@srbija.com.mk

 * понедељак - петак од 09:00 до 12:00

Конзуларна надлежност

Факс:        + 3892 / 3129-427,

                  +3892 / 3131-428 (конзуларно)

Почасни конзули
Е-mail: srbamb@unet.com.mk  
Веб сајт: http://www.skopje.mfa.gov.rs  

СПИСАК АДВОКАТА са њиховим контакт подацима можете пронаћи на сајту Адвокатске коморе Македоније: http://www.mba.org.mk

 

ОБАВЕШТАВАМО СТРАНКЕ ДА СУ УРАЂЕНИ ПАСОШИ ЗА СЛЕДЕЋА ЛИЦА КОЈА СУ ПОДНЕЛА ЗАХТЕВ ЗА ИЗРАДУ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА:

Захтеви број:  219, 225, 229, 243  .-


 
 
 
ИЗЛОЖБА археолошког локалитета Кале Кршевица

Изложба - Централни Балкан између Грчког и Келтског Света, Кале Кршевица 2001-2011 (отворена до 21. марта 2018.)


У четвртак, 21. децембра 2017. године у „Археолошком музеју Македонија“ у Скопљу свечано је отворена изложба „Централни Балкан између Грчког и Келтског Света, Кале Кршевица 2001-2011“. Ово је прва изложба археолошких артефаката из Србије у последњих 30. година у Македонији.

Археолошки локалитет Кале Кршевица налази се у долини Јужне Мораве у селу Кршевица код Бујановца, где су откривени значајни остаци урбаног насеља из IV пре н.е. и првих деценија III века пре н.е.
Народни музеј у Београду је приредио изложбу у сарадњи са „Археолошким музејем Македонија“, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Министарства културе Републике Македоније и Амбасаде Републике Србије у Македонији.
Изложбу је званично отворио министар културе Македоније Роберт Алађозоски, а пригодним говорима обратили се и директор „Археолошког музеја Македонија“ у Скопљу Горан Санев, Душанка Дивјак Томић, амбасадорка Републике Србије у Македонији, помоћник министра кулутуре и информисања Р. Србије Асја Драча Мунтеан и директорка Народног музеја у Београду Бојана Борић-Брешковић.

Шире о изложби можете погледати на следећем линку:
https://www.youtube.com/watch?v=ictGEAVHzAs
 


Посета школама у којима се настава изводи на српском језику

Опремање учионица у школама у којим се настава изводи на српском језику у Р. Македонији

Делегација Амбасаде 18. и 19. децембра о.г, посетила посетила школе у Македонији  у којима се настава изводи на српском језику (ОШ „Св. Кирил и Методиј“ - Кучевиште“, ОШ „Светозар Марковић - Старо Нагоричане и ОШ „Браћа Рибар“ - Табановце). Том приликом амбасадор Душанка Дивјак-Томић уручила је књиге и наставна помагала која је обезбедио Завод за уџбенике Р. Србије. У разговору са директорима и наставним кадром ових школа разговарано је о унапређењу наставе на српском језику.

Током посете Старом Нагоричану разговарано је и са градоначелницом општине Старо Нагоричане, Жаклином Јовановском, о приоритетима нове локалне власти, о заштити српских споменика на територији Оштине (Зебрњак), као и питањима наставе на српском језику у школи „Светозар Марковић“.


 


ПОЗИВ ЗА ПОСЛОВНУ САРАДЊУ

Позив за пословну сарадњу српској дијаспори

Научно Технолошки Парк Београд - www.ntpark.rs, а у чије је саставу и Пословно технолошки инкубатор - www.bitf.rs, нашим стручњацима (професорима, истраживачима, консултантима) као и пословним људима (предузетницима, власницима фирми, менаџерима, пословним посредницима) који живе и раде у иностранству нуди услуге и сарадњу у следећим областима:


-започињање вашег сопстевеног малог бизниса у Србији, отварање технолошког-развојног центра у Србији, неки вид Б2Б сарадње између фирми, мониторинг програма за мале high tech компаније, могућност улагања у нове технологије или увид у потенцијале за улагање у српске стртапове, и др. 

Шире о позиву за пословну сарадњу на следећем линку:

https://ntpark.rs/news_single/139/Call-for-cooperation-to-Serbian-Diaspora


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова