| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Pitu Guli 8, СКОПЉЕ
МАКЕДОНИЈА

Телефон:  + 3892 / 3129-298, 3131-299 Локација/Мапа

Телефон:                 3128-422, 3129-305

                 + 3892 / 3130-421 (конзуларно *)

               Е-mail: konzularno@srbija.com.mk

 * понедељак - петак од 09:00 до 12:00

Конзуларна надлежност

Факс:        + 3892 / 3129-427,

                  +3892 / 3131-428 (конзуларно)

Почасни конзули
Е-mail: srbamb@unet.com.mk  
Веб сајт: http://www.skopje.mfa.gov.rs  

СПИСАК АДВОКАТА са њиховим контакт подацима можете пронаћи на сајту Адвокатске коморе Македоније: http://www.mba.org.mk

 

ОБАВЕШТАВАМО СТРАНКЕ ДА СУ УРАЂЕНИ ПАСОШИ ЗА СЛЕДЕЋА ЛИЦА КОЈА СУ ПОДНЕЛА ЗАХТЕВ ЗА ИЗРАДУ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА:

Захтеви број: 148, 160, 175, 176, 194, 203, 205, 210, 211, 213, 214, 215, 217, 218, 220, 221, 223, 224.-


 
 
 
Обележавање Дана примирја

Обележавање Дана примирја у Првом светском рату

У складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, Дан примирја у Првом светском рату на тлу Р. Македоније обележен је у суботу, 11. новембра 2017. године, на српским војничким гробљима у Битољу, Бачу, Живојну, Добровени и у Скочивиру. Полагањем венаца и цвећа одата је почаст српским војницима страдалим у Великом рату.

Делегацију Репубике Србије је предводио Зоран Милошевић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је у име Владе Републике Србије положио венце и пригодним говором се обратио скупу. У делегацији су били студенти Војне и Полицијске академије из Београда, ученици основних и средњих школа из Горњег Милановца, као и представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Церемонији су присуствовали и положили цвеће/венце и представници Владе Републике Македоније, представници Министарства одбране Македоније, дипломатског и војног кора, града Битоља, општине Новаци, представници удружења ветерана Француске као и удружења Срба из Битоља.


ЗЕБРЊАК 2017.

Обележавање 105. годишњице Кумановске битке


  У оквиру спомен-комплекса „Зебрњак“ код Куманова, у недељу, 22. октобра 2016. године, обележена је 105. годишњица Кумановске битке.   Манифестација  је одржана у организацији Српске заједнице у Македонији. 
Код споменика “Победе српске војске“ положени су венци и одата почаст српским војницима страдалим у Кумановској бици. У име Владе Републике Србије венац је положио отправник послова Зоран Ковачевић, са сарадницима, који се пригодним говором обратио скупу.
 

               Венце су положили и представници Собрања и Владе Републике Македоније, делегације градова Куманова и Врања, представници српских партија, удружења и асоцијација из Македоније, као и бројни грађани.

После церемоније полагања венаца изведен је и краћи културно-уметнички програм.                                         Шире о обележавању 105. годишњице Кумановске битке можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=OeBvKddb-Jw&t=136s


КОНФЕРЕНЦИЈА

Осма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону

Обавештавамо да Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, организује Осму медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону, 26. октобра о.г. у Београду, у Прес центру УНС.
Осма конференција посвећена је очувању српског језика и културе, употреби српског језика и ћириличног писма, изучавању и неговању српске културе и историје, очувању и заштити српског културно-историјског наслеђа и информисања на српском језику.
На конференцији ће бити представљен пројекат онлајн менторства за унапређење веб сајтова и активизма на друштвеним мрежама организација из региона и дијаспоре. Биће речи о употреби ћирилице и ћириличних фонтова у дигиталној комуникацији, друштвеним мрежама и ћирилици и повезивању онлајн заједнице.
Организацијама и удружењима из дијаспоре и региона, медијима и другим заинтересованим биће омогућено представљање медијских пројеката намењених дијаспори и Србима у региону.
Пријаве за учешће се могу послати до 20. октобра 2017. године на електронску адресу рс@uns.оrg.rs
  Координатор Конференције у Удружењу новинара Србије је Весна Масаловић vesna.masalovic@uns.rs
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова