| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Pitu Guli 8, СКОПЉЕ
МАКЕДОНИЈА

Телефон:  + 3892 / 3129-298, 3131-299 Локација/Мапа

Телефон:                 3128-422, 3129-305

                 + 3892 / 3130-421 (конзуларно *)

               Е-mail: konzularno@srbija.com.mk

 * понедељак - петак од 09:00 до 12:00

Конзуларна надлежност

Факс:        + 3892 / 3129-427,

                  +3892 / 3131-428 (конзуларно)

Почасни конзули
Е-mail: srbamb@unet.com.mk  
Веб сајт: http://www.skopje.mfa.gov.rs  

СПИСАК АДВОКАТА са њиховим контакт подацима можете пронаћи на сајту Адвокатске коморе Македоније: http://www.mba.org.mk

 

ОБАВЕШТАВАМО СТРАНКЕ ДА СУ УРАЂЕНИ ПАСОШИ ЗА СЛЕДЕЋА ЛИЦА КОЈА СУ ПОДНЕЛА ЗАХТЕВ ЗА ИЗРАДУ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА:

Захтеви број:  19, 51, 59, 72, 106, 107, 110, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 131, 132, 133, 134.-


 
 
 
Српска јутарња кафа у Скопљу

„Serbian Coffee Morning” (Српско јутро) у Скопљу

У организацији  Амбасаде Р. Србије у Скопљу и македонске НВО „Добредојде – Macedona Welcome Centre“, 29. марта 2016.године, у TCC Grand Plaza Hotel -  Булевар 8. Септембар 2/2, Скопље, одржан је „Serbian Coffee Morning” (Српско јутро).Ова манифестација била је искоришћена и за промоцију  туристичких капацитета Р. Србије, уз приказивање специјалне емисије РТС „Путеви римских императора“ и уз српске специјалитете, као и дељењем информативно-пропагандног материјала Туристичке организације Србије.Представништва српских компанија у Р. Македонији - „Нектар-Фруктал“ и   „Свислајн“ помогла су донирањем својих производа Aмабасади Р. Србије у Скопљу за учешће на овој манифестацији.


 Шире о свечаности можете погледати на следећем линку:

http://www.youtube.com/watch?v=IBaRHN0ctw8


КОНКУРСИ

КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА

Министарство спољних послова Републике Србије, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписало је Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета, као и унапређење економске сарадње Републике Србије и Срба у региону.

На конкурсу могу да учествују пројекти који се могу сврстати у једну од следећих ОБЛАСТИ:

- Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намењених дечјем и омладинском узрасту – скраћено: ШКОЛЕ.

- Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намењених школама и библиотекама Срба у региону – скраћено: КЊИГЕ.

- Подршка организовању манифестација, омладинско - спортских и културно – уметничких догађаја и приредби у региону и матичној држави– скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.

- Подршка пројектима медија, медијске писмености и дигиталне комуникације који су намењени Србима у региону – скраћено:  КОМУНИКАЦИЈА.

- Подршка пројектима издавачке и књижарске делатности који јачају везе и матичне државе и Срба у региону  – скраћено:   ИЗДАВАШТВО.

- Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Р Србије и Срба у региону (правна помоћ, статусна подршка у матичној и држави пријема, подршка организовању, истраживања) – скраћено СТАТУС. 

- Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Р Србије и Срба у региону – скраћено ЕКОНОМИЈА.

Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 3. априла 2017. године.

Текст конкурса, обрасци за пријављивање, као и остали детаљи конкурса налазе се на интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/
 


ЈАВНИ ПОЗИВ

ЈАВНИ ПОЗИВ

за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону


Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону објавило je ЈАВНИ ПОЗИВ за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Рок за достављање предлога за национална признања је до 30. априла 2017. године.
Текст јавног позива који садржи детаљне инструкције о начину подношења предлога, као и пријавни формулар, могу се преузети на интернет страници Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2017/03/Javni_poziv_NP2017.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2017/03/Prijava_NP2017.pdf


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова