| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Pitu Guli 8, СКОПЉЕ
МАКЕДОНИЈА

Телефон:  + 3892 / 3129-298, 3131-299 Локација/Мапа

Телефон:                 3128-422, 3129-305

                 + 3892 / 3130-421 (конзуларно *)

               Е-mail: konzularno@srbija.com.mk

 * понедељак - петак од 09:00 до 12:00

Конзуларна надлежност

Факс:        + 3892 / 3129-427,

                  +3892 / 3131-428 (конзуларно)

Почасни конзули
Е-mail: srbamb@unet.com.mk  
Веб сајт: http://www.skopje.mfa.gov.rs  

СПИСАК АДВОКАТА са њиховим контакт подацима можете пронаћи на сајту Адвокатске коморе Македоније: http://www.mba.org.mk

 

ОБАВЕШТАВАМО СТРАНКЕ ДА СУ УРАЂЕНИ ПАСОШИ ЗА СЛЕДЕЋА ЛИЦА КОЈА СУ ПОДНЕЛА ЗАХТЕВ ЗА ИЗРАДУ БИОМЕТРИЈСКИХ ПУТНИХ ИСПРАВА:

Захтеви број:  219.-


 
 
 
КОКТЕЛ у Амбасади

Kоктел у Амбасади Р. Србије у Скопљу 

Амбасада РС у Скопљу, 7. јуна 2018. године, организовала коктел сa дегустацијом српске хране и пића у дворишту Амбасаде, у циљу промоције српских компанија, фирми, винарија и подстицаја још боље трговинске и економске сарадње између Р. Србије и Р. Македоније.

Коктелу је присуствовало више од 300 званица. Поред премијера Републике Македоније Зорана Заева, присуствовали су и министри у Влади Републике Македоније, Оливер Спасовски и Арбр Адеми, представници дипломатског кора, бројне угледне личности из политичког, јавног и културног живота Македоније, представници странка (ДПСМ и СНС) и удружења Срба у РМ, као и чланови новооснованог Удружења српских фирми и њихових партнера у Македонији СИДИС.

У пригодном обраћању амбасадорка Републике Србије у Републици Македонији, Душанка Дивјак Томић, поздравила је све присутне, а посебно високе званице, захвалила се и представницима Града Врања на свесрдној помоћи у организацији, као и спонзорима (винаријама „Темет“ из Јагодине“ „Краљица Марија“ из Демир Капије, „Стари Дани“ из Бујановца“, „Алексић“ из Врања, „Деспотика“ из Смедеревске Паланке“, компанијама „Златиборац“ и „Скопска пивара“, ресторанима „Пржар“ и „Порта Фортуна - Инфинити“ из Врања и „Стара куће“ из Скопља).

 


БАЗАР 2018

Учешће Амбасаде Р. Србије у Скопљу на Међународном Базару 2018

У организацији  македонске НВО „Добредојде – Macedonia Welcome Centre“, чији почасни председник амбасадор Душанка Дивјак-Томић 02. јуна о.г, у Скопљу је одржан традиционални Међународни хуманитарни Базар 2018 - Скопље. Прикупљени новац од продаје изложених производа овог пута намењен је школи за децу са оштећеним слухом и говором „Партение Зогравски“, у Скопљу.
Представништва српских компанија у Р. Македонији - „Фриком“, „Септима“,  „Свислајн“ и „Нектар-Фрукатал - помогла су донирањем својих производа Aмабасади Републике Србије у Скопљу за учешће на овој хуманитарној манифестацији.

У Филхармонији Македоније, 1. јуна 2018. године, одржан је хуманитарни концерт, у организацији амбасада Шведске, Јапана, Мађарске и Србије и НВО „Добредојде – Macedonia Welcome Centre“. Врсне уметнице Biljana Staffansson (сопран), Љиљана Миловановић Јовановић (сопран), Zsuzsanna Gyurina (флаута), Yurie Narita (клавир) и Елена Атанасовска-Ивановска (клавир) приредиле су назаборавно вече. Присутнима су подариле несвакидашњи ужитак, а онима којима је то најнеопходније, своје велико срце.


Сав приход намењен је школи “Кочо Рацин” за децу оштећеног слуха и говора.ИЗЛОЖБА

ИЗЛОЖБА ПЗЗП У ПРИРОДОНАУЧНОМ МУЗЕЈУ МАКЕДОНИЈЕ У СКОПЉУ


  У петак 18. маја 2018. године, поводом Међународног дана музеја, Покрајински завод за заштиту природе је отворио две природњачке изложбе у Природонаучном музеју Македоније у Скопљу.

  У питању су изложбе фотографија под називом: „Стене – скривене боје и облици" аутора Дарка Тимотића, дипл. геолога за палеонтологију из ПЗЗП и изложба фосила „Рађање Фрушке горе" аутора др Ивана Дулића, геолога – палеонтолога из НИСа.
  Изложба ће бити отворена до 10.септембра 2018.године.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова